El Port de Mataró participarà per primera vegada en la regeneració de les platges del Maresme

L’entitat mataronina aportarà 400.000 euros

El Port de Mataró, amb 400.000 euros, i la Generalitat, amb 500.000 euros, participaran per primer cop en la regeneració de les platges del Baix Maresme. Des de la construcció del port, mai abans s'havia complert la clàusula del contracte de concessió que l'obliga a fer-se càrrec dels treballs de traspàs de la sorra que s'acumula a llevant del port cap a les platges de ponent. Aquest any, però, el Ministeri de Medi Ambient ha aconseguit la complicitat de les dues administracions per garantir la presència de sorra a les platges durant l'estiu. Les obres costaran 2,2 milions d'euros (1,3 milions els aporta l'Estat) i s'abocaran 370.000 m³ de sorra a les platges. Els treballs per regenerar les platges del Maresme comencen avui dijous. Aquestes obres es fan per garantir la presència de sorra al litoral maresmenc després que el passat mes de març un fort temporal deixés sense bona part de la seva sorra les costes de Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i Montgat.

 

Es preveu que els treballs acabin a principis d'agost pel tal de no molestar els banyistes tot l'estiu, com va passar l'any anterior. Els treballs consistiran en l'extracció controlada de sorra d'una zona davant la costa de Premià de Mar mitjançant un vaixell draga que, posteriorment, l'abocarà a les platges. Es dipositaran 120.000 m³ a Cabrera, 100.000 m³ a Vilassar i 100.000 m³ més a Montgat, i 50.000 m³ a Premià.De manera excepcional, el Ministeri de Medi Ambient invertirà 500.000 euros per al reforç i la defensa d'una part de l'escullera que protegeix el passeig de la platja de Montgat, així com una de les rampes d'accés a la platja destrossada pels temporals.No als espigonsEl Ministeri de Medi Ambient ha defensat l'opció de regenerar les platges mitjançant la draga per davant de la instal·lació d'espigons, com reclamen alguns sectors ecologistes i pescadors de la comarca. Aquestes veus discordants amb el Ministeri consideren que l'extracció de sorra del fons marí malmet em medi i que significa només una solució puntual per al problema de manca de sorra.Des del Ministeri asseguren que la forta inversió que es fa a les platges seria menor si cada any els ports haguessin complert amb el compromís de traspassar la sorra de llevant a ponent. També argumenten que l'actuació segueix les directives d'un informe de la Comissió Europea. Segons aquest estudi, la draga és l'opció “més adequada i sostenible” per aplicar al Maresme, “pel cost econòmic i la poca afectació al medi”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: