Mesures per evitar la propagació del mosquit tigre a Mataró

Coordinació, informació i seguiment de les zones propenses a l’estancament d’aigua

L’ajuntament de Mataró ha signat un decret pel qual s’adopten en el terme municipal mesures per a la prevenció de la propagació del mosquit tigre (Aedes albopictus). La Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat ha comunicat la detecció del mosquit tigre en el municipi, aquest fet fa que s’hagi d’intervenir en espais tant públics com privats.

Així, el decret signat estableix una sèrie de recomanacions per als particulars sobre com prevenir la propagació. De les investigacions dutes a terme fins ara, s’ha constatat que el més important i efectiu de cara a frenar la ràpida proliferació d’aquest insecte és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques. Això s’aconsegueix eliminant els punts d’aigua on poden créixer.

A més, el consistori coordinarà un seguiment de la propagació del mosquit tigre i tindrà cura dels principals punts conflictius com cementiris, horts, solars i finques en desús, escoles, centres de jardineria, càmpings i tots aquells espais i instal·lacions a l’aire lliure, públiques i privades, que per motiu de vacances hagin de quedar desatesos durant llargs períodes en els mesos d’estiu.

L’Ajuntament ha distribuït, a més, a les oficines d’atenció ciutadana i als centre cívics, tríptics informatius amb aquests consells i recomanacions que cal adoptar davant la presència al municipi del mosquit tigre.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: