Imprimir aquesta pàgina

Baltasar elogia el tractament de residus de Mataró i el Maresme

Destaca la comarca com a pionera i Baron confia que pugui la nova planta pugui operar aviat

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va qualificar dilluns el Maresme com a “punt de referència” a Catalunya i Europa pel que fa al tractament de residus. Durant una visita a les obres de construcció del Centre Integral de Residus que s’està fent a Mataró, Baltasar també va destacar que al país es recicla més del doble de la mitjana de l’estat espanyol i que “la millor manera de tractar els residus és no produint-los, reciclant-ne el màxim i, finalment, traient-ne rendiment”.

Baltasar va ressaltar la col·laboració entre els municipis maresmencs per tirar endavant el projecte, alhora que va posar especial èmfasi en el tractament de residus que es fa des d’aquesta comarca: “El Maresme és de les comarques més avançades en aquest àmbit, però és que a Catalunya estem en un 34%, més del doble mitjana espanyola, i per damunt de la mitjana dels països de l’OCDE. Tot plegat vol dir bon comportament ciutadà i d’una extraordinària implicació dels municipis i d’un govern de Catalunya que, a part d’incitar a l’actuació, hi inverteix per finançar grans infraestructures”, va precisar.

 

En aquest mateix sentit, Baltasar va destacar que la millor manera de tractar els residus “és no produint-los, reciclant-ne el màxim i traient rendiment del que quedi”. Per la seva banda, l’alcalde de Mataró i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Antoni Baron va destacar que la planta podrà entrar en funcionament “molt aviat” i que serà de les instal·lacions més modernes d’Europa.Residus de rebuigBarón ha explicat que al centre hi aniran a parar els materials provinents dels contenidors de rebuig. Un cop al seu destí, se’n separaran els diversos components i la matèria orgànica. Finalment, Baron ha insistit en la importància de la separació en origen dels residus, encara que hi hagi incineració. La infraestructura ocuparà una superfície d’uns 30.000 metres quadrats i crearà 35 llocs de treball directes a afegir a la plantilla ja existent al centre. Segons el Departament i el Consorci la planta treballarà amb capacitat per tractar unes 190.000 tones cada any.