Mataró recull selectivament un 30% de la matèria orgànica que es genera a la ciutat

L’ajuntament enceta una campanya de sensibilització

Mataró va desplegar a tot el municipi la recollida selectiva de la fracció orgànica a finals de l'any 2006. Des de llavors s'han reciclat prop de 16.000 tones, l'equivalent a un 30% del total que genera el municipi. Aquesta xifra representa una mitjana de 60 quilos de matèria orgànica per habitant i any. A més, el nivell d'impropis –residus que haurien d'anar a un altre contenidor– és molt baix, del 6,6%.El regidor de Serveis i Manteniment, Francesc Melero, ha felicitat els veïns per aquesta fita. “A Mataró ho fem bé”, ha sentenciat. En aquest sentit, la coordinadora de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, Marta Vila, assegura que Mataró és un exemple per a moltes altres ciutats.Amb tota la brossa orgànica reciclada s'han produït més de 3.000 tones d'adob i, alhora, s'ha generat un estalvi de 10.000 tones d'emissions de CO², que les 16.000 tones de fracció orgànica haurien produït d'haver anat a abocador.

Campanya

Per continuar amb aquest nivell de recuperació de la matèria orgànica, l'ajuntament ha engegat una campanya de sensibilització de la ciutadania que posarà èmfasi en els beneficis mediambientals del reciclatge. La campanya, que s'allargarà fins al mes de juny, es basarà en visites porta a porta, la instal·lació de punts informatius al carrer i distribució de material a comerços i escoles.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: