El CRAM confirma que un virus infecciós va matar el dofí trobat a Mataró

El Centre aposta per una ‘normalització del virus’


Els estudis realitzats pels tècnics del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) de Premià de Mar han certificat el positiu per morbilivirus de l'exemplar de dofí que va aparèixer mort a la rocalla de davant de la bocana del port de Mataró el pasta 19 d’octubre. Aquest virus infecciós lesiona greument els sistemes respiratori i nerviós d'aquest tipus de dofins, provocant la mort de l'animal d'una manera ràpida. El positiu del dofí mort a Mataró confirma les sospites dels experts del CRAM d'una presència estable del morbilivirus a la costa catalana. Tot i així, el nombre de casos actuals fa pensar en una normalització de l'activitat d'aquest virus després de dues epidèmies successives que van afectar a un bon nombre d'exemplars. Les primeres empidemies La primera d'elles va ocórrer durant els anys 1990 i 1991 i va provocar la mort de milers de dofins a tota la mediterrània. El segon rebrot va ser l'any 2007 i va afectar desenes de dofins llistats a Catalunya. Aquest any, però, i des de l'1 d'agost, només són dos els exemplars infectats sobre el total d'onze dofins avarats al litoral català. El morbilivirus és una denominació genèrica que agrupa a diferents tipus de virus molt extensos que afecten a grups específics de mamífers. El que afecta els dofins llistats provoca importants lesions multiorgàniques, principalment en els sistemes respiratori i nerviós, causant una mort segura i ràpida de l'animal. En el cas dels dofins trobats morts a l'Ampolla el mateix 19 d'octubre, els experts del CRAM no van poder fer-ne cap estudi degut a l'avançat estat de descomposició dels exemplars.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: