Catalunya és la comunitat amb més producció científica en ciències del mar

La Universitat de Barcelona ostenta el lideratge

Catalunya és la comunitat autònoma amb més producció científica en l’àmbit de les ciències del mar, seguida d’Andalusia, Galícia i Madrid, segons un informe del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).  L’estudi revela que Catalunya ha generat en el període 1994-2004 un 27% d’aquesta producció científica, a Andalusia li correspon el 21% i a Madrid el 19%, mentre que les tres àrees geogràfiques on s’ubiquen les institucions d’investigació marina més productives són Barcelona, Vigo i Cadis.

L’informe, que dóna a conèixer l’estat actual de la investigació marina a escala espanyola, constitueix el primer volum d’una col·lecció de llibres editats pel CSIC per tractar assumptes d’actualitat científica i d’interès social, tal com ha informat la Universitat de Barcelona (UB) en un comunicat. Per elaborar la classificació sobre producció científica en ciències del mar, l’estudi s’ha basat en l’anàlisi de l’activitat dels investigadors espanyols en ciències i tecnologia marines entre 1994 i 2004.La meitat dels 21, de casaRespecte als investigadors, un 50% dels 21 investigadors més citats a Espanya treballen a Catalunya, mentre que entre l’1% dels científics més citats en ciències i tecnologies marines a tot el món, almenys 58 són espanyols. En relació amb els centres investigadors, la Universitat de Barcelona ostenta el lideratge en producció científica en ciències del mar.Entre les facultats més productives de la UB destaquen les de Biologia i Geologia, que es consideren centres punters en biologia marina i en investigació oceanogràfica.Les tres institucions més productives de tot l’estat espanyol són l’Institut de Ciències del Mar-CSIC, la Facultat de Biologia de la UB i l’Institut d’Investigacions Marines-CSIC de Vigo, en un llistat que inclou 23 centres.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: