El Pla d’acció ambiental de Mataró assoleix el 77% dels seus objectius

Durant l’any 2007 l’Ajuntament de Mataró es va gastar 29 milions d’euros en accions sostenibles

El Pla d’acció ambiental de Mataró assoleix el 77% dels seus objectiusDurant l’any 2007 l’Ajuntament de Mataró es va gastar 29 milions d’euros en accions sosteniblesEl Pla d’acció ambiental de Mataró de l’Agenda 21 ha assolit el 77% dels seus objectius. Aquest pla defineix les accions que s’han de portar a terme per tal que la ciutat creixi d’una forma responsable, i sempre respectant el medi ambient. Agenda 21, un òrgan format per 16 serveis municipals que són els que s’encarreguen de tirar endavant aquest Pla d’acció, és l’encarregada de vetllar pel bon funcionament del Pla. En total durant l’últim any, l’administració local ha gastat 29 milions d’euros en accions sostenibles pel Medi Ambient. Alguna d’elles són la firma del nou contracte de tractaments de residus voluminosos que permet reutilitzar la fusta no aprofitable, els treballs de retirada i gestió de runes d’enderroc, de residus banals, reciclables i elements de metall, potenciar el transport públic per contaminar menys l'atmosfera, o la millora del carril bici i de les zones verdes de la ciutat. Mataró cada cop és més sostenible, però encara s’ha de millorarA més els tècnics d’Agenda 21 ha realitzat un estudi on s’informa que cada cop més Mataró és una ciutat més sostenible, encara que li queden alguns punts per millorar. Per exemple alguns dels canvis cap a millor han estat que s’ha rebaixat el consum d’aigua, tant per ús domèstic com per regar els jardins i parcs públics, que durant tot el 2007 no s’ha superat els límits d’ozó a l’atmosfera, o que cada cop la ciutat fa servir més les energies renovables. Per contra hi han aspectes negatius que encara no s’ha solucionat com que s’ha gastat la mateixa energia per habitant que durant el 2006, que les àrees de conreu i pastures de la ciutat continuen disminuint, o que les emissions de CO2 a l’atmosfera han augmentat en 0,3% tones per habitant.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: