Multes de fins a 3.000 euros per tots aquells que no compleixin les mesures d’estalvi d’aigua

Omplir la piscina pot sortir molt car aquest estiu

Tot i les fortes i abundants pluges que hem tingut aquest últims dies, on fins i tota hem vist com s’obrien les comportes d’aigua, tota la província de Barcelona segueix amb les mesures d’estalvi d’aigua. I en el cas de Mataró, l’ajuntament ja ha donat conèixer quines seran les multes per tots aquells ciutadans que no compleixin les mesures d’estalvi d’aigua. Encara que aquestes sancions econòmiques hauran de ser aprovades en el proper Ple municipal del mes de juny. Les infraccions que h presentat l’administració s’han classificat en tres apartats, en lleus, greus i molt greus, i en cada cas la suma estipulada de diners que s’han de pagar varia. Per exemple una infracció lleu seria rentar la bicicleta o el cotxe, o regar carrers i voreres  que serà sancionat amb una multa de 30 euros. Ara una altra falta lleu seria omplir una piscina inferior de 72m2, però en aquest cas el cost de la multa pujaria fins als 750 euros, els mateixos diners que hauríem de pagar si reguem una jardí de fins a 250m2. Un cop els jardins i les piscines van pujant de mida, les multes també van a l’alça fins als 3.000 euros que costaria omplir una piscina de 300m2, o regar un jardí de 3.000 m2. La reincidència en infraccions lleus per part d’un ciutadà o d’una mateixa llar poden comportar també una falta molt greu. Que ningú es deixi l’aixeta obertaUn dels perills més grans per tots aquells que no tenen piscines i jardins, que són la majoria, és excedir-se en el consum d’aigua per ús domèstic, com pot ser la dutxa, la rentadora, rentar els plats etc. Ja que segons cada casa i el nombre d’habitants, hi ha un màxim de litres d’aigua que es poden gastar per casa, però un cop s’ha sobrepassat aquest límit ens podem trobar amb una no agradable sorpresa al rebut de l’aigua. Per tant des d’aquí avisem a tots els ciutadans que vigilin els nens i als no tant nens quan tanquin l’aixeta o el telèfon de la dutxa, i ja no diguem la manguera, perquè un descuit d’aquests ens poden costar molt car. La Policia Local i l’empresa municipal Aigües de Mataró són els responsables de vigilar i controlar el consum responsable d’aigua, i de formular les pertinents denúncies i multes a tots aquells que gastin més aigua del compte.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: