Sancions de fins a 3.000 euros per malbaratar l’aigua

Dilluns passat va entrar en vigor la norma davant la sequera que regeix el consum d’aigua a l’àrea metropolitana 

Els ajuntaments dels 36 municipis que integren l’àrea metropolitana de Barcelona podran sancionar a partir de la setmana vinent els ciutadans que malbaratin l’aigua. Aquesta mesura té com a finalitat contribuir a l’estalvi d’aigua donada la situació de sequera que pateix Catalunya. L’Entitat Metropolitana del Medi Ambient (EMMA) ha aprovat avui el règim de sancions. Les multes aniran des dels 50 euros per regar un jardí petit fins als 3.000 euros per omplir una piscina de 300 metres quadrats. Els Mossos d’Esquadra, els agents de les policies locals de cada municipi i l’equip d’inspectors municipals seran els encarregats de detectar les infraccions i iniciar el procés sancionador.Crida a evitar les conductes incorrectesEl president de l’EMMA, Francesc Narváez, ha destacat que l’objectiu no és recaptatori sinó que “ens agradaria no haver de sancionar ningú perquè la nostra finalitat és contribuir a l’estalvi d’aigua” i ha demanat la col·laboració dels ciutadans per detectar conductes incorrectes.Narvaéz també ha subratllat la capacitat dels ciutadans de l’àrea metropolitana per estalviar aigua i ha recordat que el consum a la zona és de 182 litres per ciutadà i dia, “una xifra que està molt per sota dels 272 que garanteix la Generalitat”.Regar jardins o omplir piscines serà sancionatEl president de l’EMMA ha assegurat que l’entitat no contempla “en cap cas” restriccions d’aigua pel consum. Regar jardins o omplir les piscines són algunes de les accions que podran ser sancionades a partir de la setmana vinent, quan es publiqui al Butlletí Oficial de la Província la decisió de l’EMMA. “Les administracions públiques donen exemple d’aquestes restriccions d’aigua ja que no es fa servir aigua potable pel baldeig de carrers, per regar parcs o per fonts ornamentals”, ha destacat Narváez.Rentar el cotxe estarà prohibit encara que sí que es podran fer servir amb aquesta finalitat els túnels de rentat “ja que la restricció no afecta a les activitats econòmiques”, segons el president de l’EMMA.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: