Una maresmenca guanya el primer premi del guardó UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

Sara Saladich, de Sant Vicenç de Montalt i alumna de l’Institut Esteve Albert, va ser guardonada pel seu treball sota el títol “Postres d’hidromel i fractal fluid”

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 13 Desembre 2019 10:45

Ciutat 2017/2019, sara Saladich primer premi UB

L'estudiant de segon de batxillerat Sara Saladich va ser reconeguda amb el primer premi en la desena edició dels premis UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca.
El seu treball, titulat “Postres d’hidromel i fractal fluid”, combina la física i la química per modificar els ingredients d’unes postres. Exactament, tracta sobre l'aplicació dels fractals (formes geomètriques combinades a diferents escales que es troben en els aliments i la natura) a la cuina molecular.

El premi concedeix a l’estudiant de segon de batxillerat una recompensa econòmica valorada en 1.000 €, destinada a activitats o béns culturals. A més, el professor i tutor del treball també ha rebut un premi extra de 500 €.

Els premis

Aquest guardó té com a objectiu fomentar els estudis d'alimentació, nutrició i gastronomia entre les noves generacions i impulsar l'elaboració de treballs d’investigació que relacionin les ciències amb aquest sector.  

Durant l'acte de lliurament, que va tenir lloc a l’Edifici Històric de la UB, el reconegut xef Ferran Adrià va destacar: “Per avançar cap al futur, els joves han de conèixer la gastronomia des de les perspectives d’altres disciplines, com la història, la ciència i la filosofia. Per fer coses extraordinàries, fan falta mitjans extraordinaris, esforç, assumir riscos i ambició. La diferència entre tenir èxit o no és ser valent”.
Durant les 10 edicions celebrades, ja són prop de 500 els joves que han participat en aquesta iniciativa.