La indústria tèxtil explora la fabricació digital i la biotecnologia

El centre d'Eurecat a Canet de Mar acull una nova edició del curs Fabricademy

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 26 Setembre 2019 11:07

Ciutat 2017/2019, Eurecat

La seu del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) a Canet de Mar acull des del 24 de setembre activitats del curs "Fabricademy, textile and technology academy", del qual aquest any es fa la tercera edició. Es tracta d'una col·laboració amb l'IAAC Fab Lab Barcelona. El programa educatiu s'inscriu dins de Reimagine Textile —una iniciativa impulsada per Eurecat, TecnoCampus Mataró i els ajuntaments de Mataró i de Calella— que consisteix en una xarxa col·laborativa que connecta els principals agents del sector del tèxtil per reimaginar-lo amb les aplicacions en el segle XXI.

La revolució del tèxtil

Els cinc eixos de Reimagine Textile són la tecnologia, la indústria, la formació, l'emprenedoria i la inversió. A través d'ells, la xarxa vol ser un "actor clau" dins la revolució tèxtil que estan provocant "els nous materials, els processos de producció i nous canals, la proliferació de dades, els dispositius i sensors i la hiperconnectivitat", tal com destaca la directora de la unitat de teixits funcionals d’Eurecat, Virginia García.
Reimagine Textile està formada per empreses, emprenedors, centres tecnològics, fab labs, escoles de disseny, universitats, inversors, mentors, incubadores, acceleradores, consultores i associacions.

El curs

Ciutat 2017/2019, Eurecat

Fabricademy és un curs interdisciplinari enfocat en les noves tecnologies aplicades al tèxtil presentat, des de la indústria de la moda fins a l’emergent mercat dels 'wearables'. El programa educatiu, de 6 mesos de durada, s'executa en laboratoris seleccionats de tot el món, i a Catalunya es fa entre les instal·lacions de Fab Lab Barcelona i Eurecat.