Més de 400 persones s’han curat d’hepatitis C al Maresme en els últims quatre anys

Des del 2015 s'utilitza a l'Hospital de Mataró un nou fàrmac que ha augmentat la taxa de cura a un 98%

  • Redacció // CSdM
  • Dimecres, 31 Juliol 2019 07:28

Ciutat 2017/2019, hepatitis c

Amb motiu del Dia mundial de l'hepatitis, el Consorci Sanitari del Maresme informa de la gran evolució a l'hora de curar aquesta malaltia a la nostra comarca. El motiu principal és la utilització d'uns fàrmacs antivirals que van entrar en funcionament el maig del 2015 a l'Hospital de Mataró, els quals comporten una taxa de curació de fins al 98%.

Des que es va implementar, la Unitat d’Hepatologia, on hi ha tres professionals. Dels 400 pacients que han tractat en quatre anys, pràcticament tots han estat curats i la majoria donats d’alta. També s'ha notat, en aquests darrers anys, un descens de nous casos d'hepatitis C al Maresme.

L'OMS s'ha marcat eliminar la infecció per l’hepatitis C l’any 2030

Un abans i un després

El tractament que s'administrava aleshores, al contrari del nou fàrmac, era molt llarg i amb molts efectes secundaris, i la taxa de curació era només del 50% dels pacients.

Nous objectius

L’hepatitis C és una infecció viral de caràcter crònic que, en la majoria de casos no presenta símptomes. Per això, l'objectiu marcat és identificat els pacients que no saben que la pateixen perquè no se'ls ha diagnosticat mai. A llarg termini, l'hepatitis C és la primera causa de malaltia hepàtica greu, com ara la cirrosi i l’hepatocarcinoma. Segons el Consorci Sanitari del Maresme, es calcula que a Espanya existeixen, avui dia, unes 22.500 persones amb hepatitis C sense diagnosticar.