L'Ajuntament de Mataró convoca 144 places d'ocupació pública

Després d'anys sense pràcticament ofertes, hi haurà importants processos de selecció de personal durant els anys 2018 i 2019

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dimarts, 13 Març 2018 08:51

Ciutat 2017/2018, triangle-places publiques

L'Ajuntament de Mataró ha publicat recentment una oferta de places de treballadors públics. Després d'uns anys difícils amb ofertes gairebé insignificants, ha aparegut una previsió de 144 places per aquests pròxims anys 2018 i 2019.

Tot procés d'oposició a l’Administració Pública comença amb la publicació de l’oferta pública, o sigui, l’Administració (en aquest cas l’ajuntament de Mataró) publica el nombre de places que té previst de cobrir segons les necessitats d’aquell moment: conserges, auxiliars, administratius, policies, càrrecs tècnics, etc.

Tota la informació i calendari de les convocatòries es pot trobar a en el següent enllaç.

Aquesta sovint va acompanyada d’una previsió (no vinculant) de calendari del procés. Coneguda l’oferta pública, l’Ajuntament ha de publicar al llarg de l’any les bases de la convocatòria de les diferents places. Aquestes bases vénen a ser les regles de joc, és a dir: els requisits que han de complir els candidats (edat mínima i màxima, nivell de titulació), el tipus de proves i els temaris de les diferents proves.

Bases diferents
Les bases de la convocatòria seran diferents segons la plaça a la qual s’opti. Així una plaça de conserge només té una exigència d’edat, no demanen nivell d’estudis, i té una única prova sobre 10 temes. En canvi, una prova de policia local inclou diferents proves físiques, de continguts i de personalitat, en un procés de més exigència. En aquestes bases també figura si la plaça a la qual s’opta pot tenir en compte mèrits com el fet d’haver treballat en llocs afins prèviament.

Posteriorment, l’Ajuntament anirà publicant cada una de les convocatòries, que marcarà l’inici del procés d’inscripció a les proves, per aquelles persones que compleixen els requisits de la plaça, i finalitzat aquest termini d’inscripció, aniran sortint les dates de les diferents proves.

Ciutat 2017/2018, triangle-places publiques
L'expectativa d'accedir a treballar a l'administració
Després d’anys on no s’ha publicat places, ara ens trobem en una conjuntura econòmica que permet renovar funcionaris jubilats, i no només a nivell d’Administració local, sinó també de la Generalitat, de l’ICS. Ara és un bon moment per incloure en la nostra expectativa laboral el fet de treballar a l’Administració pública.