Oportunitats creades per a més d'una cinquantena de persones

El projecte 'Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional' és un programa impulsat pel SOM

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dimecres, 20 Desembre 2017 17:13

El programa 'Creant oportunitats per a persones amb diversitat funcional' acaba la seva primera edició amb bones xifres. En total ha treballat amb una cinquantena de persones, les quals han gaudit de suport en la recerca de feina, convenis de pràctiques laborals i contractació bonificada per a empreses.

Aquest programa està impulsat pel Servei d'Ocupació de Mataró (SOM) i treballa en xarxa amb les entitats que promouen la inserció laboral del col·lectiu de persones discapacitades al Maresme.

20 empreses col·laboradores
Durant la primera edició del projecte –que va començar a finals de maig i s’acabarà el 31 de desembre del 2017– s’han atès un total de 52 participants, s’han gestionat 17 contractes aconseguits en empreses ordinàries i centres especials de treball i 25 estades de pràctiques. En total han estat una vintena d'empreses les que han col·laborat en aquesta primera edició del projecte.

S’han gestionat 17 contractes –aconseguits en empreses ordinàries i centres especials de treball– i 25 estades de pràctiques

L'èxit de la col·laboració

El treball en xarxa entre les entitats col·laboradores i l’Ajuntament de Mataró ha permès fer una prospecció a mida per aconseguir estades de pràctiques i contractes laborals ajustats a les necessitats de cadascú i poder-ne fer un seguiment a mida. Concretament aquestes associacions són la Fundació Privada El Maresme, el Consell Comarcal del Maresme – Oficina Tècnica Laboral del Maresme, la Fundació ECOM-SIL Maresme i el CFP.

El cost total del projecte 'Creant Oportunitats' ha estat de 110.250 euros, 65.250 dels quals els ha assumit l'Ajuntament de Mataró. Per altra banda, la Diputació de Barcelona ha subvencionat els 45.000 euros  restants a través del seu Catàleg de Serveis 2017.

Ciutat 2017, creant oportunitats
La integració laboral
'Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional' vol contribuir a la integració laboral de les persones amb discapacitat i acompanyar-les durant el procés d'inserció, complementant el treball que fan les quatre entitats participants en aquest aspecte. El programa es proposa sensibilitzar el teixit empresarial de les possibilitats i avantatges de treballar amb aquest col·lectiu.