Obre l'Agència Tributària Catalana a Mataró

A partir d'aquest setembre assumirà la recaptació executiva d'impostos propis i cedits i de les multes de trànsit

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 01 Setembre 2017 10:15

Ciutat 2017, oficina agencia tributaria catalana

Avui, 1 de setembre. És la data en què l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) fa un "salt molt rellevant" que permetrà "posar les bases perquè de cara al futur puguem assumir noves competències", tal com explica el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó.
Avui obren 14 noves oficines pròpies i 13 noves oficines compartides arreu del territori i haurà incorporat 256 nous treballadors per fer-les funcionar; s'assumirà el control total dels impostos propis i cedits; es posaran en funcionament noves fases dels nous programes informàtics; i es començaran a recaptar deutes de forma "massiva" per la via executiva, com per exemple les 300.000 multes impagades a l'any del Servei Català del Trànsit. L'oficina mataronina està situada a l'avinguda Jaume Recoder.

Recaptació d'impostos

A partir de l'1 de setembre, l'ATC assumirà la recaptació executiva dels impostos propis i cedits (que fins ara era realitzada per l'Estat) i d'impagats d'altres organismes com el Servei Català del Trànsit, que gestiona 300.000 deutes anuals. També d'institucions com les quatre Diputacions, consells comarcals i Ajuntaments.
La recaptació executiva és el cobrament dels impagats, que es fa a través de requeriments, notificacions i processos d'embargament. També assumirà els impostos cedits a la Generalitat.

Ciutat 2017, oficina agencia tributaria catalana
Objectiu: fins a 800 treballadors aquest any
Per les noves oficines, s'han seleccionat 256 nous treballadors –la majoria dels quals són gestors tributaris i administratius– que s'han incorporat al llarg del mes d'agost de forma progressiva. Comptant aquests nous empleats, l'ATC tindrà una plantilla de 700 persones al setembre. La intenció és que a finals d'any en siguin 800. S'engegaran processos selectius per cobrir 40 gestors tributaris i 24 inspectors tributaris.
Com que l'Estat va vetar la possibilitat que l'ATC contractés personal que treballava a l'agència tributària espanyola, l'organisme  s'ha posat en contacte amb més de 20 màsters de fiscalitat per "captar talent" a la universitat i han afavorit la incorporació dels registradors de la propietat.