El TecnoCampus dona suport a la gestió del Coronavirus en el centres sanitaris

El 82% dels docents i més del 50% d'alumnes d'infermeria participen de manera activa en la lluita contra aquesta pandèmia

Tecnocampus Coronavirus

El Tecnocampus de Mataró, a través de la seva Escola Superior de Ciències de la Salut, s’està bolcant aquestes setmanes en el suport als centres sanitaris del territori, que es troben en situació d’estrès assistencial per la crisi generada pel coronavirus Covid-19. Destaca la gran implicació a nivell humà i és que 53 dels 64 docents de l’escola (el 82,8% del total) es troben en aquests moments en l’àmbit assistencial participant de manera activa en el combat contra aquesta emergència. A banda del professorat, també hi ha 141 alumnes matriculats en el grau d’Infermeria (més de la meitat del total) que estan treballant en tasques assistencials. Cal destacar que entre els alumnes de quart curs, aquest percentatge s’eleva fins al 64,3% (70 alumnes).

Les institucions on treballen són unitats assistencials del Consorci Sanitari del Maresme, la Corporació de Salut del Maresme, Badalona Serveis Assistencials, la Fundació Hospital Asil Granollers, la Fundació Sanitària Mollet, l’Hospital Clínic, l’Hospital Germans Trias i Pujol, el centre mèdic Teknon, la Vall d’Hebron o l’Hospital del Mar, entre d’altres.

Important donació de material

El Tecnocampus també va ajudar a combatre la pandèmia realitzant una important entrega de material la setmana passada al Consorci Sanitari del Maresme, davant la crida d’aquesta institució. La donació va consistir en el lliurament de prop de 3.000 mascaretes, 42.000 guants, 750 bates, 1.900 casquets protectors i 36 unitats de gel desinfectant.

Aquest material s’usa habitualment en el Centre de Simulació i Innovació en Salut, per a les pràctiques dels estudiants del Grau en Infermeria, i s’ha derivat cap a la part assistencial per la demanda de material generada en aquesta crisi sanitària. Així mateix, s’han cedit temporalment aparells sanitaris de monitoratge a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol per a la seva UCI.