Un acte públic per explicar el projecte del nou institut

Serveis Territorials presentarà el projecte pedagògic “innovador” de l’IES Les Cinc Sénies després d’una setmana de rebre crítiques d’associacions i partits

  • Redacció
  • Dimarts, 14 Març 2017 09:35

El Tot 2017, foto noticia portada-institut sorpresa (edicio 1762)

Una setmana i mitja després d’anunciar que Mataró tindrà un nou institut, Serveis Territorials presentarà públicament el projecte pedagògic del nou centre Les Cinc Sénies. Ho farà enmig d’un clima de màxima expectació per les crítiques rebudes per part de partits polítics i associacions, que no veuen amb bons ulls ni la ubicació de l’institut, a la Ronda Rafael Estrany de Rocafonda, ni la seva posada en marxa en barracons, sense calendari a l’horitzó per a la construcció de l’edifici definitiu.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, la direcció de Serveis Territorials anuncia que dijous a les sis de la tarda presentarà en públic el nou projecte pedagògic a la Biblioteca Antoni Comas. Un projecte en què “l'alumne serà l'eix principal de tot el procés d'aprenentatge” i que es basarà en diversos eixos: “l’experimentació activa, el treball per projectes, l’ús de les TIC, els reptes personalitzats per fomentar capacitats i una visió integradora i pluricultural dels sabers”. Així mateix, asseguren que un altre dels pilars del nou centre serà “fomentar el treball en equip, l'autonomia i la creativitat”.

La direcció de Serveis Territorials, encapçalada per Carmina Pinya, serà l’encarregada de presentar la iniciativa, acompanyada de qui serà la directora de l’IES Les Cinc Sénies a partir del curs que ve, Carina Torres, coordinadora pedagògica de la secció d’institut Sunsi Mora de Canet de Mar, en el qual els alumnes treballen en grup, per àmbits i projectes, sense assignatures i on en una mateixa aula poden arribar a haver-hi fins a tres professors.