Imprimir aquesta pàgina

Santa Anna farà les matemàtiques en castellà el pròxim curs als dos grups afectats

Els pares de la resta d'alumnes estan molestos per la judicialització de l'ensenyament

L'Escola Pia Santa Anna, a la plaça homònima

L'Escola Pia Santa Anna de Mataró farà les classes de matemàtiques en castellà als dos grups afectats per la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer un 25% de les classes en castellà, arran de la denúncia d'una família amb fills a tercer i cinquè de primària. La direcció del centre així ho ha comunicat als pares dels cursos afectats, segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies. Els pares de la resta d'alumnes s'han mostrat molestos per la judicialització de l'ensenyament dels seus fills i asseguren que desconeixien l'existència de la denúncia. Ara està per veure quina decisió es pren per a les poques setmanes que encara manquen per acabar aquest curs.

Inicialment, el centre hauria proposat complir la resolució del TSJC amb la contractació d'un professor que fes la classe en castellà als alumnes afectats, així com a tots aquells que es volguessin afegir al grup de desdoblament. Durant la reunió al centre, però, cap més família hauria optat per l'opció de l'ensenyament en castellà.

És en aquest punt que la mesura provisional queda ara en entredit perquè els mateixos denunciants s'haurien fet enrere de les seves pretensions per tal d'evitar la marginació dels seus fills. L'escola estudiarà ara si pot posposar l'aplicació de la sentència fins al pròxim curs per no entorpir l'acabament de les classes abans de l'estiu.