Imprimir aquesta pàgina

El TSJC obliga a fer el 25 per cent de classes en castellà a dues aules de Santa Anna

Una família demandant obté l’empara del Tribunal, avui hi ha una concentració

sta Anna


6 famílies, 5 d'una única escola de Sant Cugat i 1 de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, han demanat l'escolarització en castellà. El Departament d'Ensenyament ha confirmat que els centres hauran d'aplicar les mesures cautelars que marca el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la seva interlocutòria i, per tant, impartir el 25 per cent de classes en castellà al grup de l'alumne que ho ha sol·licitat. Aquests casos arriben després que el Tribunal Suprem confirmés, en dos casos anteriors, que el 25 per cent de les classes eren una proporció ''raonable'' i desestimés el recurs de les famílies que sol·licitaven arribar al 50 per cent.

El cas de la família demandant de Mataró ha causat una important polèmica i reacció ciutadana, indignant bona part de la comunitat educativa de Santa Anna. Avui, a les 18:30h, diferents entitats han convocat una concentració de rebuig a la mesura a la plaça de Santa Anna.

Ofensiva contra el català

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha apuntat que en els casos puntuals que pugui haver-hi que afectin centres educatius concrets, "es donarà la resposta d'acord amb el Departament d'Ensenyament que s'escaigui d'acord amb la casuística que pugui haver". En tot cas, ha remarcat que s'està més "en el pla de la identificació puntual i anecdòtica que en una situació d'ordre general". Homs ha aprofitat per denunciar "l'ofensiva contra la llengua catalana" que està portant a terme l'Estat i ha recordat que al darrere de la immersió hi ha una amplíssima majoria social i parlamentària compromesa a defensar un model que ha portat a "un nivell de cohesió social de referència". "Els que ho critiquen ho deuen fer des del desconeixement pedagògic", ha conclòs.