Mataró comença la distribució de targetes moneder a canvi de les beques menjador

L'Ajuntament de Mataró espera poder repartir 3.442 targetes –una per infant– per donar cobertura a 2.126 famílies de la ciutat

  • Redacció / ACN
  • Dimarts, 24 Març 2020 13:09

Beques Menjador Coronavirus

L'Ajuntament de Mataró ha arrencat la distribució de targetes moneder amb l'import corresponent a les beques menjador, tant d'aquesta setmana com de l'anterior. Es tracta d'uns 40 euros que serviran per cobrir les necessitats bàsiques dels infants becats i que s'aniran recarregant mentre duri l'estat d'alarma i no es pugui reprendre l'activitat escolar amb normalitat.

El consistori ha habilitat deu punts de distribució de les targetes i aquestes estaran operatives a partir de dimecres. Montse Balaguer, tècnica del servei d'Igualtat i Ciutadania de Mataró, ha explicat a l'ACN que les famílies poden gastar els diners en qualsevol supermercat de la ciutat i recomana a les famílies que facin despesa "en aliments saludables i amb consciència".  

Beques Menjador Coronavirus

En total, a Mataró es distribuiran 3.442 targetes –una per infant becat– per donar cobertura a 2.126 famílies de la ciutat.

El dispositiu que ha posat en marxa l'Ajuntament de Mataró per entregar les targetes moneder que els ha facilitat la Generalitat de Catalunya segueix totes les mesures preventives a nivell de salut i tots els tècnics municipals que atenen les famílies estan protegits amb guants i mascaretes.

"També tenim sabó desinfectant disponible i hi ha personal de neteja que de forma constant neteja les taules i els objectes que toquen les famílies", explica la tècnica d'Igualtat i Ciutadania responsable del punt de distribució a l'escola Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda de Mataró.

Per evitar possibles contagis, a més, les famílies s'emporten a casa els bolígrafs que fan servir per signar els comprovants que acrediten que han recollit la targeta moneder que els pertoca. També s'ha ideat un sistema de recollida que cita a les famíes en grups reduïts i es espais de mitja hora.