Imprimir aquesta pàgina

BlueSun treu de Mataró la seva seu social

La multinacional, que opera a les instal·lacions de l'antiga Procter & Gamble, se suma a moviments similars i ho adjudica a la inestabilitat política

Ciutat 2014/2015, Procter and Gamble

És probable que el nom de BlueSun no soni a la majoria de mataronins però si s'afirma que és la multinacional constituïda pel grup PHI per operar a l'antiga Procter & Gamble tothom sabrà de què estem parlant. L'empresa de productes de neteja que en el seu primer any va anunciar una facturació de 250 milions d'euros i que seguirà treballant en els 71.000 metres quadrats de la planta maresmenca ha canviat la seva seu social, marxant de Mataró i passant a Alcalá de Guadaíra, a la província de Sevilla. Aquesta petita localitat és seu de La Antigua Lavandera, un dels centres integrats dins la pròpia Bluesun.

Aquest moviment de BlueSun se suma al d'altres empreses, grans corporacions o fons econòmics que en els darrers mesos han canviat de seu social, atribuint-ho al context d'inestabilitat política a Catalunya. És el moviment d'aquestes característiques més important que es coneix a la comarca, al costat del trasllat també del fons SICAV (societat d'inversió de capital variable) de Lluís Bassat.

Empresa molt potent

Bluesun té una facturació anual per sobre dels 200 milions d'euros, més de 500 treballadors i 10 marques. Produeix 350.000 tones a l'any i té presència a 13 països. Té tres centres de producció, el sevillà, el de Sant Adrià i el de Mataró que és el de més envergadura i en el que es mantindrà la producció.