6 aplicacions fetes per alumnes de 4t d’ESO

Aquest projecte està impulsat pel Mobile World Capital Barcelona, mSchools

  • Redacció
  • Dijous, 12 Juny 2014 11:55

Ciutat 2013, noves aplicacions joves

El programa educatiu impulsat pel Mobile World Capital Barcelona, mSchools, llançarà al mercat 6 aplicacions per a mòbils dissenyades per alumnes de 4t d’ESO. 125 alumnes de tot Catalunya han desenvolupat aplicacions de diverses temàtiques i la passada setmana es van fer públics quins prototips veuran la llum.

Els guanyadors dels premis han estat una eina de cerca de centres d’estudis, una guia de turisme de Les Garrigues, un armari virtual, un recull d’informació per a skaters i solucions per a gent gran i infants. Els premiats podran treballar amb desenvolupadors professionals. El programa permet que els joves treballin valors com el treball en equip i que es formin en vessants com ara la programació. Els premis s’han lliurat en 6 categories.

Una de les professores dels grups explica que es tracta d’una experiència molt enriquidora pels alumnes. “Han vist com és la vida real, han parlat en públic i han après programació, que la majoria no en sabien”, destaca la professora d’un institut de Reus, Sofia Gómez. Els alumnes han treballat amb els projectes en el marc de l’assignatura ‘Mobilitzem la informàtica’ i un jurat amb experts ha analitzat els diferents projectes.

Els joves han rebut l’assessorament de l’equip docent i de diversos experts. mSchools és una iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona i ha celebrat el primer any amb presència als centres de secundària catalans. Aquest curs més de 6000 alumnes de 200 centres han fet l’assignatura de ‘Mobilitzem la informàtica’.