Les Cantates de J. S. Bach

Maria Teresa Julià. Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga

Blocs, sons època, bach

La música de J.S.BACH posseeix austeritat, bellesa, sensibilitat, excelsitud, senzillesa, expressió, inspiració, riquesa harmònica… La quasi totalitat de la seva obra vocal es redueix a la música sacra, destinada a lloar a Déu. Bach passa gran part de la seva vida al servei de l’Església, i la seva música religiosa adquireix sempre un gran dramatisme, on evidencia l’alegria i el patiment del cristià.


En la seva producció religiosa trobem l’harmonització de gairebé quatre-centes corals, obres de melodies senzilles a quatre veus, “a capella” o amb acompanyament d’orgue, de ritme tranquil que convida al recolliment. Les Cantates de Bach, representen la part més extensa de la seva producció vocal. Les Cantates sacres les compon per al culte luterà i, en menys quantitat i importància, compon les Cantates profanes per esdeveniments de la cort. De Cantates sacres en coneixem cinc cicles complets, escrites pels serveis religiosos dels diumenges i festes del culte luterà. Són una combinació de fragments d’àries per a solistes, recitatius, cors amb acompanyament orquestral, finalitzant amb un majestuós coral harmonitzat. El conegut Oratori de Nadal és una sèrie de sis cantates, on s’alternen grans corals amb moments de meditació.

L’enregistrament integral de les dues -centes Cantates sacres de J.S.Bach, es va dur a terme en la dècada del 1980, pels músics Gustav Leonhardt i Nikolaus Harnoncourt. Aquests dos grans directors varen compartir tot aquest èpic treball d’enregistrament, amb la interpretació històrica i utilitzant instruments originals de l’època.        

 

Maria Teresa Julià

Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: