Gioachino Rossini

Mª Teresa Julià. Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga.

El segle XIX, està considerat com l’edat d’or del bel canto, i representa un moment decisiu a l’evolució de l’art del cant. Rossini (1792-1868) jugà un important rol en la mutació de la forma de cantar, creant un tipus d’òpera, per a un públic desitjós d’un plaer fàcil. Les quaranta òperes que Rossini va escriure entre els anys 1813 i 1829, obtindrien una immensa fama a tot Europa. Òpera seriosa, buffa o de contingut històric, com Guillem Tell (1829). Totes aquestes òperes, construïdes de forma idèntica, servirien de model als successors de Rossini: Donizetti (1797-1848) i Bellini (1801-1835).    El cant era la prioritat a les òperes de Rossini, imposant una nova forma de cantar, i tractant la veu com un instrument particular de l’orquestra.

 

 

El mestre italià, exigia que el cantant coneixés perfectament la música, i que interpretés el seu rol líric, utilitzant totes les possibilitats de la tècnica vocal, per disposar d’una varietat de cromatismes sonors. Per Rossini, la tècnica vocal era per suggerir i evocar musicalment emocions, passions i situacions a l’òpera.La popularitat de Rossini reposa sobre la seducció vocal, la riquesa melòdica i l’agilitat. Una agilitat en la interpretació d’efectes dinàmics, rubato i cascades de trinats que provocaven un plaer irresistible.Guiat sempre per la melodia, Rossini indicava amb molta precisió, totes les floritures vocals de la línia melòdica per integrar-les, el més exactament possible, a la situació dramàtica de la trama argumental de les seves òperes.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: