Nikolai Rimski-korsakóv

Mª Teresa Julià. Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga

La mare del compositor rus Rimski –Korsakóv (1844-1908) fou la seva primera mestra de piano, contribuint decisivament a crear l’afecció musical del seu fill, que en la joventut s’allistà a l’Armada del seu país, i posteriorment adquiriria una notable formació cultural, especialment en la música. Un dels primers treballs musicals del compositor Rimski-Korsakóv, encara com a músic afeccionat, fou la de revisar partitures antigues com les del músic Mikhail Glinka,en la seva òpera “Una vida pel Tzar” . El Teatre Imperial de Sant Petersburg, amb les representacions d’òperes del passat, varen impulsar el desenvolupament dels coneixements musicals del músic rus i a dedicar-se exclusivament a l’art dels sons.  La cultura i les arts a Rússia, sota l’imperi dels Tzars, varen gaudir d’un gran resorgiment, i l’any 1883 el compositor Balakirev pren la direcció de l’Escola de Música amb la col·laboració de R.Korsakóv, formant el Grup dels Cinc. La màxima aspiració d’aquest grup de músics era fomentar el Nacionalisme en la música i desvincular-la de les influències occidentals. Una de les millors obres orquestrals de R.Korsakóv és la suite simfònica Schérézade, que la va definir com un calidoscopi de fabulosos quadres de caràcter oriental” .L’òpera Sadko, estrenada l’any 1896, és una obra de gran vitalitat, i mostra la mestria indiscutible del músic, en saber pintar i captar colors de tots els llocs del món, reflectint-los en l’orquestra. Durant l’Exposició Internacional de París l’any 1900, el músic rus va aconseguir fama internacional, dirigint dos concerts dedicats a la difusió de la música del seu país. En la seva obra, subjecta a diferents influències i evolucions musicals, el compositor nascut a Tijvin (Rúsia), introdueix una sòlida i profunda tècnica dins dels conceptes dels ideals nacionalistes russos.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: