... Josep Maria Gomis

Àlvar Sàez - Historiador de l’Art i Gestor Cultural

Blocs, parlem de - josep maria gomisLa sala de la Delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona presenta,


del 9 de juny a l’1 de juliol de 2017, l’exposició Dibuixos i escultures de Josep Maria Gomis. La mostra conjumina obra pic-tòrica amb obra escultòrica. Els seus dibuixos es tornen volumètrics, escultòrics, sense perdre el punt d’equilibri entre la figura i el seu entorn.

De les obres més acadèmiques, però no per això menys creatives, destaca el drapejat de les robes així com la sinuositat de la figura feme-nina. Les petites boles de color ver-mell donen vida al blanc i negre de les seves representacions. La sorra i el mar ens transporta a la mediterraneïtat i etereïtat del moment.

En un camí que té dues dreceres, el seu treball pictòric ens sobta per què també pren forma surrealista, sigui la vessant onírica o imaginativa. El petit homenatge a Velázquez o a Magritte ens criden l’atenció per l’agudesa de la composició, de la paleta cromàtica o del  divertiment.No podem oblidar que Gomis se sent còmode amb les seves escultures, atrevint-se amb diferents materials, emprant la talla o el modelatge.
Les figures femenines prenen diferents posicions, totes elles resoltes de manera magistral sense forçar-les, de manera subtil. Proporció, pes i mesura esdevenen fórmules matemàtiques, quasi perfectes.
En un nou pas d’experimentació, de creativitat, Josep Maria Gomis s’endinsa en noves propostes que no deixen indiferent a l’espectador. És el forjador de noves realitats, de nous camins que el món de l’art agraeix i embolcalla.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: