... Jo sóc com tu

Àlvar Sàez - Historiador de l’Art i Gestor Cultural

blocs, parlem de-jo sóc com tu
L’Ateneu Fundació Iluro presenta, del 12 de maig al 19 de juny de 2016, l’exposició fotogràfica Jo sóc com tu, 50 anys d’integració de la discapacitat intel·lectual.


La política de les entitats culturals, com és el cas de l’Ateneu, també ha de ser social, i aquesta mostra n’és un bon exemple. Dins el repertori de la programació anual hi poden haver exposicions d’art però també totes aquelles que tinguin un lligam més directe amb les necessitats de la nostra societat.

En un passat gens llunyà es parlava de l’obra social i cultural de les caixes d’estalvi. Havent-se esvaït en un no-res per motius polítics, econòmics i estratègics, arriba el torn d’aquests tipus d’iniciatives que lliguen cultura i societat.

La Fundació el Maresmew és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que promou i impulsa la integració i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme.

Aquesta entitat social atén a més de 350 persones en serveis d’atenció diürna, ofereix feina a més de 180 persones en el Centre Especial de Treball, atén anualment més de 1.560 nens de 0 a 6 anys amb dificultats en el seu desenvolupament i ofereix una llar i el suport per viure de forma independent a 92 persones més.

Els objectius del projecte de la Fundació el Maresme són treballar per la plena igualtat d’oportunitats, per garantir el seu benestar, així com pels seus drets i llibertats, la seva no discriminació i la plena integració social.

Em sumo al concepte de què no hi ha discapacitats, sinó persones diferents. En la diferència hi ha la riquesa. Potser algú m’ho podrà jutjar.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: