... El Museu de Gènere de Punt de Mataró

Es va inaugurar el dissabte 28 de març amb gran afluència de públic

  • Foto: cedida
  • Dilluns, 20 abril 2015 11:48

Blocs, parlem de-can marfa

El passat dia 28 de març es va inaugurar el Museu del Gènere de Punt situat a Can Marfà. Més de 2.000 persones van assistir a aquesta esperada extensió del Museu de Mataró.


El Museu del Gènere de Punt esdevé la col·lecció més important d’aquestes característiques a Catalunya i una de les més rellevants en l’àmbit europeu.
Amb aquest pas es dóna el tret de sortida a un projecte, iniciat l’any 1990, que vol donar a conèixer la història i el patrimoni que va generar la indústria del gènere de punt en la nostra ciutat i comarca.

Hem de recordar que la mostra expositiva, cedida a Mataró per la Fundació Jaume Vilaseca, està situada a Can Marfà. L’ any 1936 era la fàbrica més important de gènere de punt de l’Estat espanyol tant pel volum productiu com per la qualitat de les seves prendes.

Sota el paraigües de la xarxa dels Museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya s’hauria de convertir en un referent tant pel seu edifici, patrimoni industrial, com per la seva col·lecció que ja compta amb més de 3.000 objectes inventariats.
Aquest equipament ha d’esdevenir un motor cultural per al barri de l’Havana, Mataró, Maresme i Catalunya. La seva gestió ha contemplar  la captació dels públics objectius i els públics potencials segmentant la seva oferta.

No és només inaugurar un museu sinó fer un model sostenible amb capacitat de creixement, evolució i autogeneració de recursos. Mantenir aquesta tipologia d’equipaments, dotar-los dels recursos humans necessaris, fer créixer el fons o difondre aquest llegat han de ser eixos importants a tenir en compte.

I potser el més important, la societat i les tecnologies avancen molt ràpidament, el museu ha de sortir enfora de les seves portes i saber escoltar el que demanda el públic, el “target”, raó de ser d’aquestes institucions.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: