...Mataró, capital nacional del gènere de punt

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i gestor cultural

Blocs, parlem de-museu del genere de punt

Aquests dies es parla, i molt, del futur Museu del Gènere de Punt, una eterna promesa que sembla que es portarà a terme. Anys de treball es veuran recompensats per un inici expositiu i d’activitats paral·leles.
Estem en el segle de les marques, la de Mataró vol ser la de capital del gènere de punt. Les marques esdevenen en un referent històric, social, econòmic però també reverteixen en marca cultural o turística.


Defensar una marca no és només qüestió de posar una etiqueta a una ciutat sinó dotar-la d’elements de gestió. Si es posa en valor el passat històric, els seus tangibles i intangibles no es pot oblidar que se’ls hi ha de donar vida.
No es pot desmerèixer el treball en xarxa amb altres ciutats o municipis amb tipologies semblants. És el moment de les sinergies, del treball en equip, no només en l’àmbit exterior sinó dins la mateixa ciutat.

Posar tota la responsabilitat o pressió en el Museu del Gènere de Punt és una estratègia equivocada. La nostra ciutat necessita altres valors, icones o activitats que defensin i donin suport a aquesta iniciativa.

És de justícia que s’abanderi Mataró com a capital del gènere de punt, és una part molt rellevant del seu llegat històric i industrial. Cal fer-ho amb seny, sense oblidar que crear producte turístic i cultural implica en aquest cas projectar-nos al món.

No oblidem, doncs, elements com la promoció, la difusió, la comunicació, el màrqueting. Si fem una marca, no és per guardar-la gelosament per a nosaltres, és per donar-la a conèixer als altres, oferint un ventall d’activitats i propostes que esdevinguin oferta complementària.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: