... El Museu del Tèxtil

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i gestor cultural

Blocs, parlem de, museu del tèxtil

Una de les eternes promeses, -per no dir una patata calenta-, és i serà el Museu del Tèxtil situat a Can Marfà. Recordem, tot i que hi ha més antecedents, la proposta del Museu d’Història de la Ciutat presentat el 2006, la rehabilitació el 2010 de l’edifici, etc.


Sembla que a finals d’aquest any la nau petita de Can Marfà podria acollir la primera exposició del Museu del Tèxtil. L’Ajuntament de Mataró i la Fundació Jaume Vilaseca busquen amb aquest acord començar a mostrar el seu patrimoni.

Mataró té un deute adquirit amb la seva població i el seu passat industrial tèxtil. Forma part de la nostra història, la dels nostres avis i la dels nostres pares, la que les següents generacions comencen a desconèixer perquè no l’han viscut.

En una època de crisi econòmica el més complicat és com es justifica un projecte d’aquesta envergadura. Possiblement mantenir aquests espais, dotar-los de personal i donar-los-hi vida amb exposicions i activitats es fa del tot insostenible.

S’ha d’anar amb compte amb els estudis museològics i museogràfics. Avui es paga per ells, però demà poden quedar desfasats. Implementar-los a temps és sinònim d’honradesa, però aquesta honradesa pot ser del tot enganyosa quan els mitjans econòmics no ho permeten.

La feina subterrània hi és, la dels “picapedrers”, catalogar peces, restaurar i posar en marxa màquines i altres objectes, etc. Feina que gràcies a la Fundació Jaume Vilaseca s’ha portat i s’està portant a terme. El vaixell està a punt per navegar, veurem si arriba a bon port, o les inclemències del “temps” fan que naufragui.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: