Pere Virgili, un exemple a seguir

“Dia a dia” del fotoperiodista Pere Virgili, exposició a Can Bisa de Vilassar de Mar fins al 10 de desembre

Exposició Dia a dia - Pere Virgili

Qui no té el record, per molt dura que sigui la vida d’estudiant, d’un professor del qual ho aprenies tot. Doncs per mi aquest mestre és en Pere Virgili. Gran part del meu aprenentatge i devoció d’aquest ofici l’hi dec a ell.


La fotografia (com tot art subjectiu) no depèn només de si una imatge és bona o és dolenta, si ens agrada o no, si ens transmet algun sentiment o ens captiva en l’àmbit personal. Fer fotos no és fer clic i prou.  La fotografia depèn del fotògraf, depèn del valor humà capaç d’immortalitzar un tros de temps i de vida, i que alhora sorgeixi una feina ben feta a base d’esforç i hores d’entrega. En Pere és tot això i més, doncs és proper, bona persona, humil, carismàtic i transmet d’una forma inigualable la passió pel fotoperiodisme.

Exposició Dia a dia - Pere Virgili

L’exposició “Dia a dia” a l’Espai Cultural Can Bisa de Vilassar de Mar, presenta un recull d’imatges significatives de la feina de fotoperiodista d’en Pere Virgili al diari ARA. Una mostra del repte quotidià que suposa trobar l’equilibri entre la imatge informativa i la mirada personal. Per això, la selecció d’imatges ens permet contemplar amb una dimensió ampliada a la del mitjà imprès, una visió singular del dia a dia d’en Pere Virgili d’allò que ell mateix defineix com “el que no es veu”.

 

En aquest cas, repetiria curs sense dubtar-ho!

Daniel Ferrer

Fotògraf del Tot Mataró i Maresme

Lloc Web: www.danielferrerphoto.com