Idees per organitzar-te si treballes des de casa

Treballar a casa té molt avantatges com poder conciliar la vida laboral i familiar.

Blocs, enjoy ordre-organitzar la feina des de casa

Des de que vaig començar a treballar des de casa, molta gent em diu la sort que tinc de poder fer-ho.


I sí, la veritat és que té molts avantatges: no pateixo embussos per anar a la feina, no tinc despeses de transport ni dietes i puc conciliar millor la vida laboral amb la personal.

Però també és veritat que tenir el despatx a casa a vegades fa que seguir uns horaris establerts sigui més difícil, tant si és perquè un dia acabes treballant menys del que tenies previst, o perquè et trobes un diumenge a la tarda preparant coses per a la setmana que ve. A més, no hem de perdre de vista que estem treballant per guanyar-nos la vida i que per tant, cal que hi hagi un mínim de productivitat en el que fem.

Pels que acabeu de començar, aquí us deixo alguns tips perquè la vostra feina des de casa sigui el màxim d’organitzada i productiva:

  • Com s’intueix des del principi, tenir uns horaris marcats de feina és imprescindible per no treballar de menys, però sobretot, per no treballar de més. Aprèn a separar la vida laboral de la personal encara que les dues es desenvolupin en el mateix espai.
  • Encara que sembli que treballem en pijama i asseguts al llit o al sofà, això no hauria de ser així. Vesteix-te com si anessis a l’oficina (potser la corbata i els talons no seran necessaris!!) i sempre que puguis, busca un lloc de treball separat de la resta de les habitacions de la casa per poder estar el màxim de concentrat possible i on deixar totes les coses relacionades amb la feina. Aquest espai (al igual que si treballes en un despatx) haurà d’estar ben ordenat i il·luminat per millorar la teva concentració.
  • Si convius amb altres persones, els has de deixar clar quin és el teu horari laboral i no deixar que entrin en qualsevol moment al teu espai de treball. És important per evitar distraccions a cada moment.
  • Organitza’t bé la jornada laboral. Quan comencis treballar fes un llistat de tot el que hagis de fer. Posa primer les coses urgents, és a dir: les que tenen una data límit d’entrega. Entre les urgents, classifica-les en funció de la proximitat a la data límit. Després de les urgents, cal fer les importants. Aquestes seran més o menys importants en funció de les conseqüències que suposin. Finalment aniran les feines no urgents i no tant importants. Inclou la feina d’actualitzar les xarxes socials, si és que pel teu tipus de feina n’utilitzes, perquè sinó tots sabem com de ràpid va el rellotge quan comences a mirar el Twiter/Facebook/Instagram.

També recomano que si hi ha alguna cosa que et fa molta mandra fer, sigui unes de les primeres que et treguis de sobre i així no estaràs tot el dia pensant en ella.

  • A part de fer la llista amb les tasques, és important repartir el temps que dedicaràs a cada una d’elles per no entretenir-te més del compte.
  • Finalment, tingues cura de la teva salut. Treballar a casa ens pot fer tendir a l’aïllament i al sedentarisme. El primer el pots evitar planificant trobades amb professionals del teu mateix sector per poder compartir experiències i feines. El segon, respectant les pauses que hagis marcat en el teu horari i no treballant moltes hores seguides sense aixecar-te de la cadira. Si cal, surt a caminar una estona abans o després de dinar. També t’ajudarà a estar més descansat per quan t’hi tornis a posar.

Tingues presents aquests tips i segur que la teva experiència treballant des de casa serà molt satisfactòria.

 

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: