Alfred Adler: Qui és? (1/3)

Els noms de Sigmund Freud (1856-1839), Carl G. JUNG (1875-1961) són ben coneguts. Però, no així, Alfred ADLER (1870-1937). Va ser el primer psicoanalista dissident.

Blocs, apunts psicologics-alfred adler 1
Els noms de Sigmund Freud (1856-1839), Carl G. JUNG (1875-1961) són ben coneguts. Però, no així, Alfred ADLER (1870-1937). Va ser el primer psicoanalista dissident.


El primer metge que va separar-se de Freud. No combregava amb les noves idees de Freud. Defensava una altra visió de l'Ésser Humà.

Després de graduar-se com a metge a la Universitat de Viena el 1895, va començar com a oftalmòleg. Però poc temps després va canviar de pràctica. Va instal·lar-se en una zona menys progressista de Viena, a prop d'un parc de diversions i un circ. Hi va treballar. Va inspirar-se en les inusuals fortaleses i debilitats dels intèrprets. Probablement aquí hi ha la base de les seves idees psíquiques: la compensació i la inferioritat.

Sigmund Freud el va convidar al grup de discussió informal que més tard es convertirà en La Societat dels dimecres. I serà la matriu per a la Societat Psicoanalítica de Viena. Alfred Adler era un psicoanalista destacat i respectat en el cercle íntim de Freud.

Alfred Adler va mantenir les seves pròpies idees acceptant la teoria de Freud fins a un cert punt. Però a causa de les diferències va haver de deixar aquest cercle íntim, el 1911. Va aprofundir en els seus punts de vista. Va fundar La Societat per a la Psicologia Individual, 1912. Al cap de poc temps començava la primera guerra mundial. Després va ser convidat tant a Europa com als EUA per fer conferències.

Va ser un gran acadèmic..

 

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat